Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

PERSONAL HOLY IDOL

Επιτέλους! Έφτασε και στην Ελλάδα το ευρηματικό P.H.I. (Personalised Holy Idol) για όλους. Αποκτήστε ΤΩΡΑ τον δικό σας εντελώς προσωπικό άγιο, όσιο ή άγιο Πατέρα, επιλεγμένο από μια ανεξάντλητη γκάμα χαρακτήρων που δημιουργήθηκε για τις προσωπικές ανάγκες του καθένα.
Διαθέστε ΤΩΡΑ ένα μικρό χρηματικό ποσό για να αποκτήσετε το εντελώς προσωπικό σας ιερό είδωλο μαζί με ολόκληρη την προσωπική του ιστορία βασισμένη σε ατράνταχτες ιερές πηγές, αρχαία ιερά κείμενα ή πανάρχαιες περγαμηνές που ΔΕΝ θα μπορεί κανείς να αμφισβητήσει.
Οι πρώτοι τυχεροί που θα επικοινωνήσουν μαζί μας κερδίζουν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ το πλήρες πακέτο του Όσιου Ελάχιστου του Ποδονίφτη (έγχρωμη εικονίτσα, πλήρες ιστορική βιογραφία -θαύματα, προφητείες, προβλέψεις κτλ-, άπαντα τα γραπτά του κείμενα, πλήρεις βιβλιογραφικές παραπομπές, εγκυκλοπαιδικά λήμματα που τον αφορούν κτλ.)

Για παραγγελίες: traniefkeria@tinstack.com, υπόψη Mr. A-Z, Inventing Manager of P.H.I.

10 σχόλια:

ο φιλος του οικονομου είπε...

Εγώ θέλω τον άγιο Σογκόκου... υπάρχει;

Unknown είπε...

"Φυσικά και υπάρχει Άγιος Σογκόκου. Ο άγιος αυτός, κατά κόσμον, Σεν Γιου Γκου, υπήρξε βιβλιοθηκάριος του αυτοκράτορα Τσου για 54 ολόκληρα χρόνια, ώσπου το 1294 εξαφανίστηκε μπροστά σε δεκάδες αναγνώστες της μεγάλης βιβλιοθήκης του Πεκίνου την ώρα που ομολογούσε την πίστη του στον Θεό του Χριστιανισμού. Μετά από αυτό το θαύμα η εκκλησία τον ανακήρυξε άγιο και η μνήμη του τιμάται των Αγίων Πάντων.
Θεωρείται προστάτης άγιος των βιβλιοθηκονόμων και των δημοσίων υπαλλήλων και των ταχυδακτυλουργών. Οι ζωγράφοι της Αναγέννησης τον απεικονίζουν με χαρτί και καλαμάρι στο χέρι μπροστά σε μια μισογεμάτη, λαμπερή βιβλιοθήκη."

(Mr. A-Z, Inventing Manager of P.H.I.)

apapsa είπε...

Αν είναι έτσι, εγώ θέλω τον άγιο Σουντόκου!

Unknown είπε...

"Ο άγιος Σουντόκου (ο Αιθεροβάμων), κατά κόσμον, Στέφανο Ουντόκου, γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1550 και σπούδασε μαθηματικά στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης όπου γνώρισε τον Δανό μαθηματικό Τυχό Μπραχέ. Το 1575 ακολούθησε το φίλο του στη Δανία. Έμεινε στο νησί Βαν όπου ο Τυχό έχτισε έναν μεγαλοπρεπή πύργο με το όνομα "Ουρανούπολη" στον οποίο και εγκατέστησε τυπογραφείο, εργοστάσιο χάρτου και αστεροσκοπείο που έδωσε το όνομα "Στέλμπουργκ" (Πύργος Αστέρων).
Εκεί ο Στέφανο που βαριόταν να δουλέψει εφηύρε το περίφημο Sudoku για να ακονίζει τις μαθηματικές του ικανότητας. Παράλληλα έγραφε θεολογικές πραγματείες όπου προσπαθούσε να συνδέσει τα Πατερικά Κείμενα με την ουράνια μηχανική.
Συνέταξε μάλιστα και έναν κατάλογο από 777 αστέρες, στους οποίους προσπάθησε να αντιστοιχίσει ολόκληρο το χριστιανικό εορτολόγιο. Σκοτώθηκε πέφτοντας από την "Ουρανούπολη" κατά λάθος: προσπαθώντας να λύσει ένα απίστευτο θεολογικό Sudoku.
Αγιοποιήθηκε από τον πάπα Ιννοκέντιο μετά από απαίτηση της Καθολικής Εκκλησίας της Δανίας.
35 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο τάφος του ανοίχτηκε από κάποιον σεισμό και ο φύλακας του νεκροταφείου μύρισε ολούθε μια εξαίσια μυρουδιά από σούσι, πράγμα που θεωρήθηκε θαύμα. Προστάτης άγιος των μαθηματικών, των φυλακισμένων και των ψαράδων του Ειρηνικού ωκεανού".

apapsa είπε...

Α! Ευχαριστώ πολύ!

Limencut είπε...

Εγώ θέλω έναν όσιο. Τον όσιο Τζένγκα της Βεγγάλης.
Τον έχετε;

Unknown είπε...

"Ο όσιος Τζένγκα της Βεγγάλης (σημερινό Μπαγκλαντες), κατά κόσμον Αλιέ Τζεν Γκαντρουμπί, γεννήθηκε στο λιμάνι της Κούλνα το 1622. Ξεκίνησε ως παραπαίδι σε ναυπηγείο αλλά ήταν δουλευταράς και πρόκοψε για να γίνει στο τέλος αρχιμάστορας. Το 1657 ταξίδεψε στη Βενετία, ασπάστηκε τον χριστιανισμό και κατά την επιστροφή του προσπάθησε να κατασκευάσει το "Μεγάλο Καράβι του Χριστιανισμού", μια σύγχρονη, νέα κιβωτό για να είναι έτοιμος για τον δεύτερο κατακλυσμό.
Ολημερίς το έχτιζε αλλά το βράδυ γκρεμιζόταν το καράβι του και δεν ήξερε τι να κάνει πια. Ώσπου ένα βράδυ είχε ένα ενύπνιο όπου ο αρχάγγελος Μιχαήλ του πρότεινε να καρφώνει τα ξύλα στο καράβι του αντί να τα κολλάει με αλευρόκολλα.
Σκοτώθηκε τελικά καταπλακωμένος από τα δοκάρια του πλοίο που κατασκεύαζε επί χρόνια. Άφησε πίσω του πολλά τεχνικά κείμενα για την κατασκευή πλοίων που παραδόξως αγνοήθηκαν από τους συγχρόνους ναυπηγούς.
Οσιοποιήθηκε μετά τον ερχομό των Άγγλων στη Βεγγάλη το 1765 με προσωπικές ενέργειες του Ρόμπερτ Κλάιβ, επικεφαλή του στρατού της Εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών που νίκησε τον κυβερνήτη της Βεγγάλης στο Πλάσει.
Είναι προστάτης των ναυπηγών, των μονάδων υποβρύχιων καταστροφών και υπήρξε το πρότυπο για την δημιουργία του Μπομπ του Μάστορα."

Limencut είπε...

Υποκλίνομαι!

...

Ανώνυμος είπε...

Καλή μέρα και καλή σας χρονιά!

Θέλω κι εγώ έναν άγιο, μπορώ;

Τον άγιο Κουκουρουκουκού του Περού παρακαλώ. Ευχαριστώ.

Unknown είπε...

"Ενδιαφέρουσα επιλογή! Ο άγιος Κουκουρουκουκού του Περού είναι στην πραγματικότητα ο εκχριστιανισμός του χαρακτήρα Κουκουρουκουκού που αναφέρεται συχνότατα στις παραδόσεις των Ίνκας αλλά και άλλων ιθαγενών φυλών της κεντρικής Αμερικής. Σύμφωνα με τις παραδόσεις αυτές ο Κουκουρουκουκού θεωρείται ο δημιουργός όλων των παιδικών νανουρισμάτων και των παιδικών παιχνιδιών, όπως κουτσό, κρυφτό, μακριά γαϊδούρα κτλ. Λέγεται ότι κρατούσε στο δεξί του χέρι ένα τούλι φτιαγμένο από παιδικά όνειρα και μικρές σκανταλιές και στο αριστερό ένα πανέμορφο λευκό εκατόφυλλο τριαντάφυλλο. Σε κάθε φύλλο του τριαντάφυλλου έγραφε κι από ένα όνομα μικρού παιδιού κι έπειτα συνέθετε και σιγοτραγουδούσε ένα προσωπικό νανούρισμα για κάθε παιδί.
Όταν ο Φρανσίσκο Πιζάρο ονόμασε Περού το νοτιότερο κομμάτι του Νέου Κόσμου, φρόντισε να εκχριστιανίσει τον παραδοσιακό αυτόν χαρακτήρα προς όφελος του Ισπανικού Στέματος.
Ο άγιος Κουκουρουκουκού του Περού θεωρείτε προστάτης των μωρών αλλά και των μικρών παιδιών και η ιδέα του "φύλακα άγγελου" για κάθε παιδάκι βασίζεται στην πραγματικότητα στο δικό του χαρακτήρα. Παραδοσιακά ο άγιος αυτός γιορτάζεται κάθε μέρα αλλά η εκκλησία μετέφερε την γιορτή στη γιορτή των Αγίων Πάντων για λόγους ισορροπίας.
Υπάρχουν ακόμα, κάποιες παραδοσιακές αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο άγιος Κουκουρουκουκού του Περού αναπαριστάται με φλούδες από μπανάνα στο κεφάλι οπότε και θεωρείται προστάτης των τρελών και των αλλοπαρμένων. Στην περίπτωση αυτή κρατάει στο ένα χέρι ένα θάμνο με αγκάθια και στο άλλο έναν λευκό μανδύα που ο καθένας τον χρωματίζει με την φαντασία του.
Τη δεκαετία το '70 μετά από ένα γεύμα που παρέθεσε ο πρέσβης του Περού για τους Έλληνες βιομηχάνους έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα η γκοφρέτα Κουκουρούκου από τον Παυλίδη. Οι φήμες λένε ότι το ένα κου που λείπει οφείλεται στον δαίμονα του τυπογραφείου που το έφαγε κατά την διαδικασία της εκτύπωσης. Επειδή το τιράζ ήταν τεράστιο για την εποχή αποφασίστηκε να μείνει η ονομασία της γκοφρέτας μ' ένα λιγότερο κου".