Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΙΑΘΗΚΗ

Ο υπογράφων Λάζαρος Πρόκας του Αντωνίου και της Εσθήρ, γεννηθείς εν Γαλαάδ το έτος 1901 μ.Χ. (μπορεί και 1902), κατόπιν ωρίμου σκέψεως και έχων σώας τας φρένας, και μη πάσχοντας, όπως ψευδώς οι συγγενείς του θα ισχυριστούν, από γεροντική άνοια (βλέπε και συνημμένη ιατρική βεβαίωση), δηλώνει ότι σε περίπτωση θανάτου του (που ελπίζει να αργήσει πολύ ακόμα γιατί η καινούργια γειτόνισσα είναι πολύ τσαπερδόνα) επιθυμεί όπως η περιουσία του μοιραστεί κατά τα κάτωθι:

  • τα πέντε χωράφια στην Κάτω Παναγιά να δοθούν στην Εκκλησία του Σατανά, ιδρυθείσα υπό Άντον Λα Βέι στο Σαν Φρανσίσκο το 1966.
  • το σπίτι στην Κάτω Παναγιά να το κάψει ο Μήτσος ο γιος της Λάμπραινας γιατί του το είχα υποσχεθεί από τα πέντε του ότι θα τον βοηθήσω όπως μπορώ στην καριέρα του εμπρηστή. Καλή τύχη, Μήτσο.
  • το αυτοκίνητό μου να το πάρει η Λάμπραινα για να έχουν επιτέλους μια ερωτική φωλίτσα αυτή και ο Βλάσης από την Πέρα Παναγιά. Καλή διασκέδαση.
  • την οικοσκευή να την πάρει ο Λάμπρος για να την πετάξει στα μούτρα της μοιχαλίδας και του εραστή της. Μόνο να προπονηθεί στο σημάδι γιατί την τελευταία φορά που πήγε να πετάξει της Λάμπραινας εκείνο το σίδερο, τελικά χτύπησε τον Μήτσο κι από τότε ο Μήτσος θέλει να γίνει εμπρηστής.
  • στην οικογένειά μου αφήνω τ’ αρχίδια μου με όλους τους τόκους που έχουνε πάρει τόσα χρόνια που μου τα πρήζετε.

Εν Κάτω Παναγιά, 1/9/2009
Λάζαρος Πρόκας

9 σχόλια:

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Βλέπω ότι ο Λάζαρος δεν αφήνει καθόλου μετρητά. Γιατί άραγε; Μήπως τα γλέντησε όλα με τη Λάμπραινα κι αυτός;

M είπε...

Η Τ.Ε. ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την υπόθεση της κυρίας Κοκκινοσκουφίτσας.

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Kατάλαβα..... Της Λάμπραινας δηλαδή!

M είπε...

Τι να σας πω, δεν ξέρω, I am just the messenger, από μένα δεν μάθατε τίποτα, όλα τα έχει κατεβάσει το βρόμικο μυαλουδάκι σας, ντροπή, πού καταντήσαμε, σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας κ.λπ. :ο)

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Πείτε τα, πείτε τα!!! Κράτος είναι αυτό που έχουμε;

M είπε...

Όχι βέβαια, μια μπανανία είναι, αλλά δεν πειράζει, γιατί όταν εμείς αναπτύσσαμε πολιτισμό βασισμένοι στην εξωγήινη διδασκαλία οι άλλοι ήταν ακόμα πάνω στα δέντρα και δε συμμαζεύεται (πάλι ληγμένα ήπια, nevermind).

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

Mε αυτά και με αυτά, εγώ λέω ότι ο Λάζαρος θα αναστηθεί όπως το πάμε. Ούτως ειπείν, δημοσιεύστε καλέ μια αγγελιούλα να χαρούμε κι εμείς οι πικραμένοι αναγνώστες!

ο φιλος του οικονομου είπε...

Θέλετε να παρακαλέσω. Θα πέσω στα πόδια σας.
Θέλετε να κλάψω. Θα πλυμμηρίσω το πάτωμα.
Θέλετε λεφτά. Πολλά θέλετε.
Μόνο σας εκλιπαρώ. Μην ανεβάσετε άλλη αγγελία...

M είπε...

Αγαπητή Κοκκινοσκουφίτσα,

Μας συγκινεί το ενδιαφέρον σας. Η αλήθεια είναι ότι η λυσσαλέα μάχη με τα μεγάλα συμφέροντα που πολεμούν αυτό το μπλογκ μας έχει εξαντλήσει. Αναλογιστείτε, επίσης, ότι εκτός από τον ανηλεή πόλεμο που δεχόμαστε, είχαμε να υποστούμε μια οδυνηρή προεκλογική περίοδο (μόνο ο Πάγκαλος θα αρκούσε, αλλά, φευ, ο Πάγκαλος ου γαρ έρχεται μόνος) και, συν τοις άλλοις, να αντιμετωπίσουμε μια εισβολή κατοίκων του πλανήτη 23498ΒΓ. Ναι, αυτό το τελευταίο εσείς δεν το καταλάβατε, σκεφτείτε όμως: δεν το καταλάβατε γιατί εμείς -εμείς, το τίμιο πλήρωμα του πλοίου που ονομάζεται Τρανή Ευκαιρία- φροντίσαμε να εξολοθρεύσουμε τους εισβολείς ώστε εσείς να μην καταλάβετε τίποτα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι μετά από τόσα πλήγματα, τόσες μάχες, έχουμε κι εμείς λιγάκι κουραστεί και είπαμε να πάρουμε μια ανάσα βρε αδελφέ. Να κάνουμε ένα διάλειμμα, να κάνουμε ένα κιτκάτ. Ωστόσο, μη νιώθετε φόβο, αγαπητή εν Χριστώ αδελφή: θα επανέλθουμε ως άλλοι Εξολοθρευτές. Κι αυτό είναι δέσμευση. Και είναι επίσης η αλήθεια.

Φίλε του οικονόμου,

ησυχάστε, δεν θέλουμε τίποτα από εσάς. Έχουμε καταλάβει το σιχαμερό παιχνίδι που παίζετε. Ξέρουμε ότι έχετε αλυσοδέσει τον φίλτατο οικονόμο σε μια υπόγεια ταβέρνα, μες σε καπνούς και σε βρισιές, αλλά θα τον ελευθερώσουμε και τότε θα δείτε εσείς τι θα πάθετε. Μη σας πω ότι μέχρι και άλλη αγγελία θα ανεβάσουμε, έτσι, για να σκάσετε.

Υγιαίνετε,

εκ της Τ.Ε.